242CA42D-7425-483D-A1E7-97BEB6020DAD

Flore Pensaert te gast bij Toverlint op dinsdag 12 november a.s.

 

Ze vertoont haar films en hoort graag onze mening daarover.  Opvallend is haar jeugdige moed om lastige onderwerpen aan te pakken. Soms zijn haar films poëtisch, anders gezegd, misschien minder toegankelijk op het eerste gezicht? Het belooft een avond te worden waarin we schoonheid zien en dieper graven naar verhalen, naar de dramatische kracht van het “gewone leven”. Haar prijswinnende films zijn reden tot discussie en dat is leerzaam  voor filmliefhebbers.

Flore is 22 jaar en woont in Lokeren (Be).

Al vanaf jonge leeftijd begon ze zelf met fotografie. Ze studeerde Humane Wetenschappen en was zowat de enige in haar klas die bedreven was met kunst. Daardoor was ze een buitenbeentje. Meer nog maakten hoge sensitiviteit en hoogbegaafdheid haar een buitenbeentje, waardoor ze vaker aandacht geeft aan taboeonderwerpen!

Momenteel is ze Student Audiovisuele Kunsten (met afstudeerrichting Documentaire, want je moet helaas kiezen) aan de RITCS (Royal Institute for Theatre, Cinema and Sound) in Brussel. Ze is bedreven in meerdere kunstdisciplines: Film, Fotografie, Performance, Schrijven, Modellenwerk, Beeldende Kunst en heeft veel opgetreden als dichteres en als acteur in de Kunstbende.

Ze heeft prijzen gewonnen voor haar fotografie en de laatste tijd voor film. Op het Nova Jonge Filmers festival van 31 augustus ging ze met twee prijzen naar huis en was ze laureaat. Op het recente NOVA nationale filmfestival kreeg ze een prijs voor beste nieuwkomer. Terugkerende elementen in haar werk zijn hoop, menselijke interactie en visies, en ook taboeonderwerpen zoals de grens tussen psychisch gezond-ongezond.

Ieder is van harte welkom in de studio bij Toverlint, Lange Groenendaal 48 Gouda.

De deur is open vanaf 19.30 uur, het programma duurt van 20.00 tot 22.00 u