bioscoopzaal

Verbonden in creativiteit

We vinden het leuk om het weekbericht van de programma commissie te delen met onze leden en andere belangstellenden. Daarom hieronder het bericht van Harry, namens de groep:

“Hopelijk zijn jullie nog allemaal gezond, want dat is het allerbelangrijkste, nu we met zijn allen in zo’n onzekere situatie beland zijn!
Hebben jullie vandaag kunnen genieten, op jullie balkon of in de tuin, van de lente, waarnaar we met zijn allen zo naar uitzagen?
Wat is het fijn, dat we, in deze barre tijden, bij onze club, zo’n enthousiaste leden hebben, die zo maar aan het overleggen zijn geslagen en bedacht hebben om online onze clubavonden voort te zetten.
Afgelopen dinsdag zijn Ben en Arie hiermee gestart en zij hebben ons laten weten, dat zij van diverse leden enthousiaste reacties gehad hebben over de uitzending van Toverlint, die net van start ging, nadat het kijkcijferkanon Mark Rutte zijn verhaal over het Coronavirus gehouden had.
En voor aanstaande dinsdag hebben Ben en Arie alweer nieuwe films op de rol ter vertoning staan.
Dit keer is er door hen gekozen voor het thema humor:
Het gaat om de volgende films:
Er was eens….
Er was eens….., opgenomen in 20110, als variatie op de Vlisterfilm. Drie geestelijken zitten in een bootje te vissen. In de aangelegen tuin vieren de leden van Toverlint deze mooie zomeravond met de barbecue. Het geroer en de geuren gaan over het water. En dan slaat het hemelse gerecht toe. De drie geestelijken krijgen een aardse trek. Maar, hoe kom je van de boot aan de vaste wal? Zie hier het verhaal, waarover meerde leden van de club een film hebben gemaakt. Maar die komen later aan bod. Nu de versie van Arie.
Mr. Stuiver.
De brief.
Beiden zijn gemaakt tijdens een workshop in Oostvoorne. Enkele leden van Toverlint hebben hier aan deelgenomen met als resultaat twee korte films.
Werkfilm zinloos geweld.
Door de dames van Toverlint gemaakt over een gevoelig onderwerp, nl.. de uitverkoop. En dan kan je wel verwachten, dat er een manspersoon aan moest geloven.
Deze heldenrol is ingevuld door Wim Kuijsten , onze Clark Gable van Toverlint. Helaas ook te vroeg gestorven. We kennen hem uit vele Toverlint-films.
Welkom.
Weer één van de meesterwerken van Niek. Gemaakt als aanvangsfilm bij een van onze festivals. We verplaatsen ons naar Cannes, waar toevallig ook een filmfestival wordt gehouden.
Een waarschuwing! Er kunnen, mogelijk geheel onbedoeld door de maker, gelijksoortige menselijke eigenschappen in beide festivals plaatsvinden. Dus zoek de verschillen.
Een zwart kaartje.
De goede oude tijden tijdens een treinreis door vier Toverlint-leden. Opgenomen in ons nationale treinmuseum in Utrecht.
De moraal: er zijn zijn slimmeriken en zij, die dat niet zijn.
Het advies: Pak je OV-kaart en reis met ons mee.
Nou. dat zijn er een heleboel, we gaan er van genieten,
Koos heeft mij de volgende ideeën gemaild ter vermaak en lering:
-Wellicht is het leuk om De Kijk van Koolhoven terug te kijken. Informatie daarover is te vinden op: https://www.vpro.nl/programmas/de-kijk-van-koolhoven.html
-Er is ook een digitale filmcursus, te vinden op: https://www.abcinema.org
Zo hebben we voldoende filmzaken, waarmee we ons kunnen vermaken.
Tot slot:
Wout en Arie en Ben gaan met elkaar in overleg om de mogelijkheden te bezien om te komen tot een ware online laat maar zien-avond. Wordt vervolgd.