6B58281A-79C7-4E91-AB34-86C975FCF157

De premiere op 4 mei a.s van Vergeten Kinderen in een aangepaste vorm!


De trailer staat op al enige tijd op Instagram #vergetenkinderen en op https://youtu.be/btvx775tP8k


Het plan was om een première te houden, voor sponsors, gasten en betrokkenen bij de tocht in 1945 op 5 mei in het Evertshuis te Bodegraven en voor de kindercast met hun ouders en overige familie op 6 mei in Cinema Gouda. Helaas heeft het Covid-19 virus deze premières onmogelijk gemaakt.

Wat doen we nu?

In overleg met de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en de crew is besloten om de premières niet uit te stellen, maar op een andere wijze te laten plaatsvinden:

Op de avond van 4 mei a.s., na Dodenherdenking, zal de lokale omroep BR6 (voorheen RTV Bodegraven) om 20.15 uur een uitzending verzorgen, waarin de film in zijn geheel getoond zal worden. Dit is dan in feite de première van de film, helaas zonder persoonlijk contact.

4 mei 2020 om 20.15 uur is de première van de docu-film Vergeten Kinderen


Tegelijkertijd met BR6 zullen de lokale omroepen RTV-Gouwestad en RTV-Krimpenerwaard ook om 20.15 uur hetzelfde programma uitzenden.

Zij  die deze zenders niet kunnen zien kunnen de film bekijken door het volgende te doen:

  1. Ga naar www.BR6.nl
  2. Op de hoofdpagina zie je rechts bovenin de button waarop staat -live televisie-, klik hierop
  3. Dan kom je op het televisiekanaal van BR6
  4. Daar zie je een klein driehoekje, klik hierop en je kijkt -waar ook ter wereld- rechtstreeks naar het televisiekanaal van BR6
  5. Door het gebruiken van pijltjes op de computer kun je het beeld vergroten naar volledig beeld

Zodoende kan iedereen die heeft meegewerkt aan het tot stand komen van de film, toch tegelijkertijd als eerste de film zien. Vanzelfsprekend mogen jullie deze informatie delen met familie en vrienden, die anders met je naar de première zouden zijn gegaan of in Cinema Gouda de film hadden willen gaan zien.

Scholen

Het zal waarschijnlijk niet mogelijk zijn om de film persoonlijk te laten zien op scholen, vanwege de onzekerheid op dit moment over samenkomsten en schoolactiviteiten. Om die reden maken we nu een lespakket voor scholen, dat zetten we naar verwachting in mei online. In het lespakket zit tevens de film Vergeten Kinderen. Dit lespakket kan de school gratis gebruiken. Een mailing met informatie hierover, aan scholen, zal naar verwachting begin mei plaats vinden, zodat als de school weer open gaat dit lespakket gebruikt kan gaan worden.

We stellen het zeer op prijs als ouders de school van hun kind(eren) op dit lespakket willen wijzen.

Reactie

Wik stellen het zeer op prijs als jullie je reactie op de film, aan ons willen laten weten. Dan hebben we toch nog iets van het wederzijdse contact dat een première normaal gesproken oplevert.

En vergeet niet en vooral ZEGT HET VOORT: als jullie de film leuk vinden en deze actie willen ondersteunen, zou je dan een donatie willen doen aan War Child: https://actie.voorwarchild.nl/actie/jessica-verhagen

Alvast dank je wel, veel kijkplezier op 4 mei en hopelijk tot ziens!

w.g. Namens het productie team

Jessica Verhagen, schrijver