2A3806DF-A01B-4CD5-9BAD-911D7EF6C734

Adeko en Toverlint, hoe zit dit?

De naam Adeko is de afkorting van Abraham de Korte, oud lid van Toverlint. Deze Abraham en zijn broer hadden in Gouda een stroopwafelbakkerij. de overlevering binnen Toverlint wil, dat deze beide broers in de vijftiger jaren op het idee kwamen tussen twee wafels stroop te doen. En zie hier: de Adeko koek was geboren. Deze Goudse koekenbakker had ook nog een hobby. Hij was ook amateur-toneelspeler en filmer.
Wij Toverlinters kennen hem als Bram de Korte. Bram is sinds de stichting in 1958 vele decennia lid geweest van Toverlint en kan gezien worden als een van de  founding fathers van de club. Zijn komisch talent binnen de club was uniek. menig maal werden onder zijn regie door de leden van de club sketches opgevoerd, die dan verfilmd werden. Verkleedpartijen, gemaakte typetjes, hoe doller, hoe beter. Slapstick van de bovenste plank.Je moet dat wel zien in die tijd, maar gelachen werd er zeker. Nu had Bram, naast zijn vele talenten, één ongemak, zijn technische filmprestaties waren van minder kwaliteit. En zo vulden we elkaar aan.
In het Toverlint Thuis Theater van dinsdag 19 mei een aantal van zijn films! De films zijn uitgekozen door de programma commissie.