A1D7C0E2-E75C-42B3-BD1A-9F1E8400158C

Verstaanbaarheid, horen, luisteren!

In de presentatie van 24 november vorig jaar van de werkgroep Slechthorend heeft Ben de vraag beantwoord, hoe ouderdomsslechthorendheid kan ontstaan en hoe het zich manifesteert.
Daarna heeft  Frits een indrukwekkende film vertoond over het ongemak, wat je als slechthorende kan overkomen. Gevolgd door een oproep om zelf maar eens een stuk tekst in te spreken. Wie het nog eens wil nalezen, het verslag hiervan is allemaal in Toverslag terug te vinden.
Dinsdagavond 26 januari leggen we uit hoe je vanuit techniek en voorbereiding tot betere hoorbare resultaten kan komen en wel in twee vragen:
– Wat kan je als filmmaker er aan doen?
– Wat kan de vereniging er aan doen?
Ben heeft zich in deze problemen verdiept en geeft hierop een mondelinge toelichting. Daarbij puttend uit zijn eigen ervaringen in het oplossen van ondervonden problemen. We zijn dan ook benieuwd, hoe dat bij de overige leden gaat.
Omdat het vrij veel droge informatie betreft, hebben de leden per mail een aantal documenten toegestuurd gekregen.
En dan de ingesproken Voice-Overs, een soort proeve van bekwaamheid. We hebben veertien reacties ontvangen, wat betekent, dat ruim veertig procent van de leden heeft gereageerd. En dat is zeker een compliment waardig.
Aan de hand van een lijst met criteria kunnen we de diverse voice overs beoordelen.
En dat is in het kort het programma voor onze clubavond van a.s. dinsdag 26 januari!