4BBB88E6-190F-4B5A-99A9-572FAB03781E

Eerste maartse ZOOM clubavond

Dinsdag 2 maart is het, zoals altijd op de eerste dinsdag in de maand, Laat maar zien-avond.
Deze Laat maar zien-avond willen we in een ander jasje steken.

Voorheen keken we naar klaargemonteerde films, waarop we dan feedback konden geven. Soms kwam deze feedback van dezelfde personen, en soms werd er daarna niets meer mee gedaan, omdat de filmmaker eigenlijk min of meer klaar was. Maar….

Hoe mooi is het om antwoorden op je vragen te krijgen, als je bezig bent met een film maken,  nog midden in het proces zit.
Daarom gaan we het volgende doen:
We zorgen dat iedereen de ingezonden films van te voren kan bekijken.
Met daarbij de eventuele vragen van de makers.

Aan jullie de vraag om jullie tips, ideeën, suggesties voor je zelf te noteren en deze ‘mee te nemen’ naar de ZOOM avond op 2 maart. Het gaat dus niet om een analyse, dus wat is er fout en goed, maar om vragen te stellen: waarom is dit zo gefilmd of gemonteerd, heb je nog langere beelden enz. zodat de filmer er mee verder kan.

We gaan weer in aparte groepjes gedurende 15 minuten. In ieder groepje zit de maker van de film en andere leden. Samen kunnen zij de vragen van de filmer en de opmerkingen van de leden bespreken.
We willen 6 groepjes vormen, dus er zullen maximaal 6 films besproken worden, in aparte groepjes en met elkaar.

Daarna zal, als we met zijn allen zijn, iedere maker de kans krijgen om iets te vertellen over wat hij als advies heeft gekregen. Ook anderen kunnen daar nog op reageren.

NB 1 Als het een lange film is, dan is de kans groot, dat er maar een deel van je film wordt besproken. Je kunt dan wel weer verder.

NB 2 Let er wel op dat de muziek die je bij je film gebruikt, rechtenvrij is. Films kunnen anders niet op YouTube geplaatst worden.

We gaan er weer met elkaar een leerzame ZOOM-avond van maken.