060843CF-888E-4190-8C0E-A2608D397D7F

Groot succes voor Gouds Film Festival 2021

Zaterdag 3 juli 2021 vond het Gouds Film Festival 2021 plaats. Het was een dag waar we lang naar toe hebben geleefd. Het festival is mede georganiseerd door onze club (Drees Brunt als festivalcoordinator) en in een mooie samenwerking met filmtheaters en sponsoren tot stand gekomen.
Verspreid over de diverse locaties hebben er wel 150 bezoekers uit het hele land genoten van hele mooie amateurfilms, die door een professionele jury zijn beoordeeld. De winnaars in de diverse categorieën mochten een mooi kunstwerk mee naar huis nemen dat ontworpen is door ons clublid en Gouds kunstenaar Elisa Hau.

Het festival werd geopend door wethouder van Cultuur Thierry van Vugt.

De presentatie in de Garenspinnerij werd gedaan door Patrick Maijer, in de Cinema door Hetty Brunt, in het Filmhuis door Marjoleine van Duin en in de Theaterbakkerheij door Evert Hasselaar

De communicatie tussen de diverse zalen werd verzorgd door Livestream, een onderdeel van Klaproos Culturele ondersteuning.

Alle communicatie uitingen zoals website, logo, filmkrant zijn gemaakt door 3Megawatt in Gouda.

Er waren veel Toverlinters beschikbaar voor hand- en spandiensten gedurende de dag. Dank hiervoor!

In de categorie Beste Filmmaker ging de 1e prijs naar de film VlaFlip van Sonja da Graça, de 2e prijs naar Shine on youvan Danny Snoek en de 3e prijs naar ‘Niet zonder slag of stoot’van Daniël Beckers.
In de categorie Jong T
alent werden bekroond: Ich bin der Fluss van Rashel van der Schaaf (1eprijs), ‘De Val’ van Laurian Serno (2e prijs) en ‘Represailles’van Stijn van Beek (3e prijs).
De mooiste Goudse Verhalen waren ‘
Emeth’ van Rick Heikoop (1e prijs), ‘De Opkomst’ van Joep van Weelden (2e prijs) en ‘Kow ro na’ van Julian van Assem (3e prijs).De publieksprijs voor Beste Trailer was voor Lekkage’ van Thijs de Neeve.

 

In de Theaterbakkerheij en in de Chocoladefabriek werden de prijzen overhandigd door Elsbeth Fraanje. De prijzen in de Garenspinnerij werden overhandigd door jurylid Marianne Akker.

Drees Brunt reikte de film voor de Beste Trailer uit.

De winnaars kregen ook bloemen (van Blom Atelier en lekkere bonbons van Puur Chocolade atelier.

 

Volg het instagram account van Gouds Film Festival om alle winnaars te zien!

 

Op 19 maart 2022 zal de volgende editie van het Gouds Film Festival worden gehouden!

 

Nu eerst nagenieten van een mooie dag!