7A71532D-F2A5-413E-991E-83C29DBEB11C

Toverlint doet het goed bij Regiofestival 2020

Het Regiofestival 2020 van ZH’12 werd uitgesteld vanwege de Covid19 problemen, maar kon alsnog gehouden worden op 2 oktober 2021 in Ontmoetingscentrum De Tuyter in Krimpen aan den IJssel. De organisatie was in handen van RVSL.

De geaccordeerde jury, bestaande Hay Joosten, Arjan van Gelderen en Ruud Scheidel, had met veel plezier 22 films van 7 film-en videoclubs uit de regio, beoordeeld. Toverlint deed mee met 6 inzendingen en verder waren er inzendingen van LVSL (4), Cine67 (1), HAF (1), RVSL (6), Phenix (1) en Maassluis (3).

De inzendingen van Toverlint waren:

Joris en de haai van Niek van Oostenbrugge
Aloysius van o.a. Ron Hofman en Wil Wildschut (zie foto)
Snoei van Drees Brunt, e.a. Toverlinters
Iran van Joop van Leeuwen
Janny van Wout Beute
Perpetuum mobile van Niek van Oostenbrugge

Ruim 50 aanwezigen kregen een gevarieerd aanbod aan films te zien, verspreid over de dag. Van Toverlint zo’n 8 leden aanwezig.

De film Kleine kinderen, kleine zorgen van Nancy Dijksman (RVSL) in de categorie Non-Fictie won de belangrijkste prijzen: het Laureaat, de Mat Gerritsenprijs, de Zaalprijs (Jan Schoonen bokaal)

De Toverlint producties Aloysius en Snoei werden ook bekroond (met respectievelijk de 3e prijs Non-Fictie en de 2e prijs Fictie). De film Snoei won ook de prijs voor het Beste Scenario.


Beide films mogen door naar het NOVA landelijk filmgala eind november in Zeist. Het gala bestaat uit 3 festivals, die in hetzelfde weekend plaatsvinden: Het NOVA 1minuut festival, het NOVA jonge filmers festival en NOVA filmfestival voor films uit alle regio’s. Save the date: 26-28 november in Theater Figi in Zeist

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar eerst is er nog het Regiofestival 2021, met films die voor deze editie zijn ingezonden. Dit festival wordt gehouden op 30 oktober a.s. Nadere info is te vinden op www.zh12.videofilmers.nl