03477125-DA1A-48D2-ADCE-F43D4DF1688C

Jubilerende NOVA viert feest met een mooi filmfestival

Afgelopen weekend vond in Zeist in FIGI theater/hotel het filmgala plaats van de NOVA, de Nederlandse Organisatie van Audiovisuele Amateurs. Tijdens dit filmfestival weekend werd het 90 jarig bestaan van NOVA gevierd, mét taart en speciale voorstellingen. Zo was er uit de archieven een prachtige speelfilm opgediept, met de titel De Zwerver. Een stomme film uit 1934. Tijdens de vertoning speelde filmmuziek componiste Lieke de Bondt de begeleidende muziek live op de vleugel. Prachtig gedaan!

Het weekend stond bol van workshops, een 48uur filmproject, een 1minuut festival, een Jonge Filmers festival en een “gewoon” filmfestival 2020 en 2021.
Namens onze club had Drees Brunt zijn productie Snoei mogen inzenden. Er waren twee nominaties aan deze film toegekend, nl een Super Nova Fictie 2020 én een nominatie voor Beste Acteur (Robert Bekkema).

Zowel de filmmakers als de acteur waren in de zaal aanwezig. Geweldig dat zij beide nominaties verzilverd zagen.

 

 

 

 

 

 

 

Graag willen we alle andere winnaars feliciteren, maar ook de NOVA met een geweldig festival! Er is veel werk verricht om te zorgen dat het programma tot stand kwam ondanks alle beperkingen! Een pluim voor Filip Sleurink die deel uitmaakte van het projectie team!

We voelden ons welkom in het prachtige FIGI waar we heerlijk verwend werden!
Binnenkort staat het volledige overzicht van alle winnaars en laureaten op de website van de NOVA