7D43A850-78A5-4A41-8E41-CE2D1652E5D9

De techniek van een verhaal

Dinsdagavond 24 januari hebben wij Roel Wijngaards-deMeij bij ons te gast in de studio. Hij gaat zijn ervaringen met ons delen.

“De techniek van een verhaal”
Wat is dat nou, dat het ene verhaal je bij de keel grijpt en het andere verhaal je aandacht maar niet weet vast te houden? Waarom zap je bij de ene documentaire binnen vijf minuten weg en baal je bij een andere film na anderhalf uur dat het is afgelopen? Zit het in de cameravoering, de muziek, de personages, het verhaal zelf… wat is dat toch? Magisch!
Tijdens deze lezing gaan we daar waarschijnlijk niet achterkomen, sorry. Waarschijnlijk is er ook geen antwoord op die simpele vraag. Maar dat betekent niet dat het niet razend interessant is om het daar over te hebben.
Naar aanleiding van fragmenten uit films en programma’s die hij heeft gemaakt, neemt hij ons mee in zijn zoektocht die hij de afgelopen dertig jaar als filmer heeft doorgemaakt.