prijswinnaars Clubfestival2023

Clubfestival 2023 zeer succesvol

Op zondag 12 februari vond ons Clubfestival plaats. Er waren 22 films ingezonden door 12 leden. De films waren beoordeeld door een vakkundige jury o.l.v. Henk van de Meeberg.

We keken met een publiek van ruim 40 naar een grote varieteit aan onderwerpen. In de pauzes en tijdens de lunch werden ons allerlei heerlijkheden voorgeschoteld.

Gerrie Lammé zat bij haar computer om alle jurybesprekingen op te nemen, zodat we die later op ons gemak nog eens kunnen bekijken.

Deze dag liet maar weer eens zien wat een enthousiaste en betrokken leden we hebben bij Toverlint!

Evenals andere jaren waren er weer diverse prijzen te verdelen en een aantal films kon een nominatie krijgen voor het ZH12 Regiofestival, dat op 29 april 2023 wordt gehouden in Maassluis.

De film Nietig in Grootsheid van Drees Brunt won niet alleen de 1e prijs, maar ook de Jan Aartmanprijs en de Prijs voor de beste film tijdens een reis gemaakt.

Toverlint productie Goudseerlijk, een project samen met de Fair Trade Gouda groep, ontving de 2e prijs; de film Het hoge niveau van de toren van Jan Aartman/Niek van Oostenbrugge, mocht de 3e prijs ontvangen.

Al deze films gaan naar het Regiofestival 2023. Nominaties voor dit festival waren er voor de films Een Misverstandje van Ron Hofman/Arie Heerkens, voor de film Stadsrechten van Wout Beute en voor Het Kasteel Gouda door Freijja Zandbergen.

We zullen mooi zijn vertegenwoordigd op 29 april a.s.