Introductie

Filmclub Toverlint is een vereniging van enthousiaste mensen, die van film hun hobby hebben gemaakt. Toverlint is niet alleen een begrip in Gouda en omstreken. Regelmatig worden films van clubleden van Toverlint regionaal, landelijk en zelfs een enkele maal op internationaal niveau bekroond.

Elke dinsdagavond komen de leden bij elkaar voor een gevarieerd programma in het clublokaal aan de Lange Groenendaal 48 in Gouda. We maken gebruik van de studio van Gouwestad TV, waar we onze films projecteren. Aan de orde komen bijvoorbeeld hoe een goed filmverhaal te maken, evenals technische vaardigheden zoals: camerabediening, geluid, belichting en montage.

Vaak wordt er een gast uitgenodigd of komen er leden van andere filmclubs vertellen over hun ervaringen. Het programma van de komende weken wordt via deze website aangekondigd.

Binnen de club is er ervaring met diverse montagesystemen zoals Adobe Premiere, Pinnacle Studio, Casablanca, Grass valley Edius, Neo, Magix, Apple FinalCutProX, etc.

Nieuwe leden worden gekoppeld aan een ervaren Toverlinter, die kan helpen met scenario, montage etc.

U bent van harte welkom, elke dinsdagvond staat vanaf half 8 de koffie klaar. Om 8 uur start het programma van die avond, die altijd wordt besloten met een gezellige nazit.