Programma

De programma commissie bestaat uit Harry Eurlings, Evert Hasselaar, Nel v.d. Marel, Gerrie Lammé.

Zij hebben met elkaar voor de komende maanden weer gezorgd voor een mooie invulling van de clubavonden.

Wekelijks ontvangen onze leden een bericht van de programma commissie met een aankondiging van het programma voor de eerstvolgende clubavond.

Verslaglegging van de avonden is terug te vinden in ons maandelijks magazine Toverslag

Na het zomerreces pakken we de draad weer op en komen we weer bij elkaar in de studio aan de Lange Groenendaal, waar we kunnen napraten in het studio café!

Voor de komende weken heeft de commissie een aantal avonden gepland: hieronder een korte beschrijving. Details over de invulling volgen in het weekbericht. Alles onder voorbehoud, want onverwachte wijzigingen kunnen voorkomen!

19 oktober 2021
Vanavond ontvangen we Fred van Setten, ooit lid van Toverlint toen hij 16 jaar was. Hij vertelt en laat zien hoe hij live muziek maakt voor films. Hij neemt een deel van zijn apparatuur mee. Hier kunnen we nog veel leren en het belooft een interessante avond te worden.

26 oktober 2021
Leden van Toverlint hebben eind augustus opnames gemaakt voor de zgn. Vlisterfilm, die dit jaar niet aan de Vlist werd opgenomen maar ….. dat gaan we zien. Het scenario is van Niek en Piet. De beelden zijn gemonteerd door verschillende leden. We krijgen nu de eerste montages te zien !

2 november 2021 ZOOM
Weer een digitale clubavond, dus we komen niet naar de studio. Zoals altijd op de eerste dinsdag van de maand ook nu weer een Laat maar zien avond, online via Zoom. De avond is toegankelijk voor niet-leden van Toverlint!
Ken je iemand die het leuk vindt om eens mee te doen, dat kan. Even opgeven bij digitaal@toverlint.nl

9 november 2021
we ontvangen deze avond de filmclub IJsselstreek-Draaiboek uit Krimpen aan den IJssel. Het weekbericht van Gerrie zal hierover meer informatie bevatten.

16 november 2021
Altijd leuk als leden van een andere club bij ons te gast zijn.  Dit leidt vaak tot mooie discussies en interessante uitwisseling van ervaringen. We zijn met elkaar in de studio! Kees van Driel en Jan Vermaak komen vertellen over drones en laten zien hoe ze gebruikt kunnen worden

23 november 2021
Reisfilmfestival van onze club: in onze studio aan de Lange Groenendaal kijken we vanavond films gemaakt op reis. De aanwezige leden kiezen de beste 3 films uit.
Films moeten voor 9 november ingestuurd zijn. Informatie hierover komt tzt in het weekbericht!

30 november 2021 ZOOM
Op de laatste clubavond van november zullen we elkaar weer via ZOOM treffen, online dus. Thema van deze avond is animaties maken.
Ook deze avond is toegankelijk voor  niet-leden van Toverlint. Opgeven graag via digitaal@toverlint.nl

7 december 2021
We gaan Sinterklaasfeest vieren in in onze clublocatie. Hoe en wat is nog even een verrassing!

14 december 2021 ZOOM
Deze avond is weer toegankelijk voor niet-leden van Toverlint. Tijdens deze avond zal Hay Joosten uit Limburg als gast zijn films laten zien en erover vertellen. Opgeven graag via digitaal@toverlint.nl

21 december 2021
Voor leden en partners is er deze avond een Kerstdiner. De programma commissie maakt later bekend waar dit zal worden geserveerd.

28 december 2021 is er GEEN clubavond

 

************************************************************************************

Hieronder nog een overzicht van de afgelopen maanden:

5 januari 2021
Raad de Maker, traditioneel de eerste clubavond van het seizoen met Nieuwjaarswensen

12 januari 2021
Een avondje met Arie, over analyse methodes voor beoordeling van films

19 januari 2021
Filmteams doen verslag van hun vorderingen

26 januari 2021
Cursusavond: de voice over opdracht bespreken n.a.v. de avond op 17 oktober

o7 februari 2021
Het Toverlint Clubfestival, digitaal. We kunnen de films van te  voren kijken. Tijdens de middag zien we van alle films nog 5 minuten om het geheugen op te frissen

16 februari 2021
Een avond over filmgeluid. Hoe bereid je je voor, welke techniek gebruik je, wat doe je in de montage?

23 februari 2021
We gaan films analyseren op basis van kennis die we eerder opdeden uit de cursussen met Arie Heerkens en Arjan Haakmat

2 maart 2021
“Laat maar zien” een avond waarbij leden de gelegenheid krijgen hun films in wording te laten zien aan hun mede clubleden

9 maart 2021
Een avond die wordt verzorgd door Drees. We laten ons verrassen, maar het gaat over scenarioschrijven

16 maart 2021
Algemene Ledenvergadering

23 maart 2021
We bespreken en bekijken de opdracht die we hebben gekregen op 16 februari 2021 nav een film van Niek. Het gaat over noise, voice over, muziek

30 maart 2021
Gouda heeft 750 jaar stadsrechten. Toverlint heeft een enorm archief. Wat is hiervan de waarde voor dit jubileum? Kunnen er nog films worden gemaakt?

6 april 2021
Laat maar zien, clubleden laten zien waarmee ze bezig zijn. Mogelijkerwijs de kartrekkers van de diverse clubprojecten, met oproep voor het maken van films voor Gouda750

13 april 2021
Interview met Roshan Nejal over het maken van films over en met Deepfake. Deepfake is een filmtechniek waarmee je de mimiek van iemand kunt overzetten op een portret van iemand anders. In de film van Roshan kunnen nabestaanden praten met een overledene en hier wordt de techniek therapeutisch toegepast.

20 april 2021​​
Gast Bianca van Gelderen (Filmclub Beilen).
Zij gaat vertellen over het werken met jonge filmers. Wat vraagt hun werkwijze aan een club en hoe beleven zij een jongerenfilmclub. Met veel filmpjes.

27 april 2021​​
Presentatie van nieuwe werkgroepjes
​​​Oproep voor Koninginnedag- en Koningsdagfilmpjes

4 mei 2021​​
Laat maar zien avond, iets later vanwege Dodenherdenking​​​
Met een speciale oproep voor bevrijdingsfilms.​​​
We starten om 20:10 uur na de Dodenherdenking

11 mei 2021
​​Op 11 mei gaat Tamis ons weer wat meer bijbrengen over waarom een film spannend overkomt, en hoe je dat ook zelf in je film kunt aanbrengen. Eerst zal Tamis wat theorie uitleggen, o.a. aan de hand van wat filmpjes. Daarna gaan we in break-out rooms om met een paar medeleden zelf een filmpje te ‘ontleden’.

18 mei 2021​​
Filmen met green screen en trucage in films.
​​​Wat komt erbij kijken, hoe kun je trucs uitvoeren?
​​​Deze avond wordt verzorgd door Peter Dijkstra. Ook zullen Niek en Piet info uitwisselen over de nieuw te maken Vlisterfilm

25 mei
We hebben deze avond een Limburgse gast, Peter Brouwers. Hij heeft veel prijzen gewonnen met zijn films en gaat er zeker een aantal laten zien!

1 juni
1e avond van de maand is Laat-maar-zien avond! Nieuwe gemaakte films, met vragen van de maker maar ook oudere films die verbeterd zouden kunnen worden, kunnen worden ingestuurd en zullen door de clubleden worden besproken.

8 juni
Hoe maak je een leuke reclamefilm. dat is de vraag. Waarom spreekt het ene filmpje je wel aan en het andere niet? Wat heb je nodig om een aansprekende commercial te maken? Ron Hofman gaat deze avond voor ons verzorgen!

15 juni
Het thema van deze avond is Lente! Er is vast veel gefilmd door onze leden, dus we zijn benieuwd naar de montages, maar ook nostalgische lentefilms zijn welkom!

7 september 2021
Weer op locatie in ons clublokaal beginnen we het nieuwe seizoen met een Laat maar zien avond. Nieuw gemaakte films krijgen, gevraagd, op- en aanmerkingen en adviezen ter verbetering!

14 september 2021
In de studio aan de Lange Groenendaal worden we getrakteerd op een nieuwe versie van de film De Vergeten Kinderen, een soort premiere dus. Arie, Wil en Ron hebben deze film gemonteerd. Er wordt ook een werkfilm getoond.Het wordt een feestelijke avond!

21 september 2021
Deze avond staat in het teken van vertoning van veel verschillende oude films, gemaakt door Toverlint leden, met toelichting van de makers!

28 september 2021
We zullen een gast ontvangen in onze studio! Patrick Maijer zal de avond  verzorgen. We hebben al eerder, in onze ZOOM periode, genoten van zijn enthousiaste  verhalen, dus verheugen ons op zijn komst!

5 oktober 2021 ZOOM
Onze eerste digitale clubavond in de nieuwe setting, die ook toegankelijk is voor niet-leden van Toverlint, wordt een Laat maar zien avond. We zijn niet in de studio maar thuis, via Zoom. Geinteresseerden geven zich op vantevoren via digitaal@toverlint.nl

12 oktober 2021
Altijd leuk als leden van een andere club bij ons te gast zijn met hun films. Dit leidt vaak tot mooie discussies en interessante uitwisseling van ervaringen. We zijn met elkaar in de studio!